El Canto del Loco va ser una de les bandes de pop-rock més importants del panorama musical espanyol de finals dels 90. Dani Martín, David Otero, Jandro Vázquez i Chema Ruiz es van convertir en autèntics ídols, però el 2010 i després d’haver marxat el bateria de la banda, van anunciar que seguirien les seves carreres per separat i que el grup es separava. No obstant, un vídeo publicat a Instagram aquest diumenge per Dani Martín ha desencadenat l’entusiasme entre els fans, ja que pot ser que la separació no sigui definitiva. No seria l’única banda d’aquells anys que ara torna a retrobar-se.

El 6 d’octubre a l’horitzó

El vídeo en qüestió mostra al cantant de ‘Lo que me dé la gana’ com a passatger en un taxi, que s’atura davant un semàfor en vermell. La conductora el reconeix i aprofita per iniciar una conversa amb Martín: «Escolta, perdona, tu ets...?», li pregunta. «Sí», respon ell. «És que a la meva filla li encantàveu!», continua la taxista. «Moltes gràcies», diu Martín. Després la taxista comença a cantar un dels ‘hits’ del grup (‘Zapatillas’: «‘Quiero entrar en tu garito con zapatillas / Que no me miren mal al pasar / Estoy cansado de siempre lo mismo / La misma historia, quiero cambiar...’»), i exclama: «Quines cançons més bones!». «Gràcies», respon Martín. Llavors la taxista se’l queda mirant i li diu: «Escolta, ets molt guapo, no?». «Bé, molt amable», contesta ell somrient. Finalment, ella no s’aguanta i li pregunta directament: «Llavors... Torna El Canto del Loco?». Martín es queda callat, el vídeo es fon en negre, i apareix una data: el 6 d’octubre de 2021.

Retrobament amb els orígens

Serà aquesta la data de la tornada d’El Canto del Loco? Tornarà el grup només per a un concert? Hi haurà gira? En recents entrevistes a Los40, Martín va anunciar que tornaria als seus orígens en el seu nou treball: «Em vaig retrobar amb les cançons d’El Canto del Loco i vaig decidir gravar 10 cançons al meu estudi després del confinament. Hem fet un disc que per a mi representa el que era El Canto del Loco, el seu esperit, la seva actitud...», va assegurar el cantant.

Creat el 1994 per Dani Martín i Iván Ganchegui, El Canto del Loco va publicar cinc àlbums d’estudi i va vendre més d’un milió de còpies al mercat, convertint-se en una de les bandes més importants del panorama espanyol entre el 2000 i el 2008.