El projecte Mar a la Vista ha aconseguit immortalitzar un dels moments més complicats de veure: el salt d'una balena rorqual. L'embarcació 'Ria de Ferrol' navegava per la costa catalana quan, de sobte, s'ha trobat amb el cetaci a 16 quilòmetres del litoral de Barcelona. Julia Gostischa, integrant del projecte, ha registrat el moment precís del salt.

“Volem recuperar la cultura marinera dels nostres avis”, justifica Sergi R. Basolí, l'ideòleg de Mar a la vista. El 'Ria de Ferrol', que data de 1949, és el primer vaixell tradicional que embarca a turistes per albirar balenes des de Barcelona acompanyats d'una biòloga.

https://picasion.com/
JULIA GOSTISCHA

“Aquí a Barcelona tenim cetacis a prop i no hi ha molts vaixells que es dediquin a això”, explica Basolí. De març a juny es multipliquen a les nostres costes les aletes de rorqual. L'objectiu sostenible que proposa aquesta empresa? “Apropar la realitat de les balenes a la comunitat de Barcelona i crear consciència a través de l'experiència directa amb elles”, explica l'emprenedor.

El rorqual comú és el segon animal més gran de les aigües del Mediterrani, tan sols el supera la balena blava. És un animal en perill d'extinció.