En les últimes hores, la crisi de confiança del govern britànic i la consegüent dimissió de Boris Johnson han sacsejat el panorama polític del Regne Unit. No obstant, hi ha una figura que es manté intacta des de fa més d’una dècada: Larry, el gat que exerceix d’aligot en cap de Downing Street i que ha tornat a protagonitzar alguns dels moments més virals de la setmana.

La seva popularitat no és ni de bon tros nova. Es va mantenir sota el focus després de la renúncia de David Cameron el 2016, es va mantenir durant l’etapa de Theresa May al capdavant del govern i continuarà malgrat la marxa de Boris Johnson.

Una dècada servint el govern

Larry va aterrar a Downing Street el febrer del 2011 amb la missió d’acabar amb els rosegadors que habiten la zona. Tot i que pot semblar un càrrec irrellevant, es tracta d’un lloc amb una llarga tradició en el govern anglès i del qual es té un registre oficial des de principis del segle XX. Tant és així, que el seu tracte és d’«honorable» i el seu lloc apareix recollit a la web oficial de la residència governamental.

A causa de la seva funció, el gat té total llibertat per moure’s per l’immoble, així que és habitual veure’l a la televisió quan els periodistes realitzen connexions en directe des de la porta de l’edifici. Sense anar més lluny, el Larry ha aparegut en diverses ocasions aquests dies en la cobertura de la BBC, on no ha passat inadvertit.

Tuitaire d’èxit

La fama del Larry ha sigut tal que ha donat peu a la creació de molta literatura al voltant de la seva figura. Després dels seus primers 100 dies a la casa oficial, es va publicar un llibre satíric –una espècie de diari– sobre els seus primers mesos en el càrrec. D’altra banda, a Twitter triomfa el perfil no oficial del Larry@Number10cat, que compta amb més de 600.000 seguidors i segueix de forma habitual l’actualitat a través de tuits enginyosos.

Una de les publicacions més aplaudides del compte paròdic es va produir el matí del 7 de juliol en forma d’amenaça: «Si Boris Johnson no ha dimitit a les 10 del matí, em veuré obligat a cagar-me a les seves sabates». Unes hores després, ja presentada la dimissió del primer ministre, tuitejava un breu «Això va fer la seva feina. No m’ho heu d’agrair».

Més tard, el compte feia broma amb la situació i demanava l’arribada d’un nou inquilí: «Es busca: nou company de casa per a felí resident a Westminster. La casa recentment decorada inclou excel·lent seguretat, espai per a oficines poc utilitzat i un gran jardí, adequat per celebrar festes. Es requereix neteja profunda».