L'Alexa, l'assistent intel·ligent d'Amazon, respon diàriament a milers de preguntes d'usuaris. Una d'aquestes va ser la d'una dona que va demanar com podia aconseguir que els seus fills deixessin de riure i es tranquil·litzessin. La màquina li va respondre: «D'acord amb un col·laborador d'Alexa Answers, si és convenient, podries donar-los un cop de puny al coll». La usuària va començar a riure i l'Alexa va continuar dient el seu consell: «Si es cargolen de dolor i no poden respirar, serà menys probable que riguin». Així mateix.

La mare va pujar el vídeo a les xarxes socials amb el títol 'L'Alexa odia les criatures', i ràpidament es va fer viral.

@corieile Alex hates kids 😂😂😂😪 #alexa #kids #punchtheminthethroat ♬ original sound - Corinna Nino O'Brien

Diversos usuaris de la xarxa social TikTok han penjat aquests dies vídeos en els quals s'escolta aquesta mateixa resposta de l'Alexa. La viralitat del tema ha fet que Amazon corregís aquest error en les respostes automàtiques de l'assistent. I és que l'Alexa pot respondre a moltes preguntes que la gent li fa cada dia, però, quan no té resposta directament de la base d'intel·ligència artificial del dispositiu, Amazon permet que tots els usuaris ajudin a respondre a través del lloc web d'Alexa Answers.

La idea és que, quan algú faci aquestes preguntes a l'Alexa en el futur, l'assistent utilitzi les respostes de fonts múltiples que brinden els usuaris. El que està clar és que els filtres de moderació van fallar.