El ‘youtuber’ japonès Mutekimaru és un apassionat dels videojocs Pokémon. I per no jugar sol, va desenvolupar sistema basat en diferents sensors que permet que els seus peixos juguin amb ell des de l’aquari. De fet, l’home és famós per això, per fer possible que els seus animals juguin a diferents jocs de la franquícia Pokemon des de l'aigua. És difícil de comprendre, però ho va aconseguir: quan un peix es desplaça per l’aigua també interactua amb el joc. Fins que quelcom va fallar durant una partida al ‘Pokémon Violet’. En plena retransmissió en directe, el peix va arribar a l’eShop (la botiga online) i va fer de les seves: ell solet va comprar un nou avatar i va canviar el nom d’usuari, va descarregar una aplicació, va adquirir punts de compra i va fer públiques les dades de la targeta de crèdit del seu amo.

No era la primera vegada que el peix jugava a la videoconsola, però Mutekimaru va subestimar el que podia arribar a fer la seva mascota. Quan el sistema va fallar, l’animal va començar a navegar per la pàgina d’inici de la Nintento Switch. D’allà va saltar l’eShop, on va comprar punts per valor de 3,7 euros i va mostrar les dades de la targeta bancària de l’usuari. Tot això, en directe, davant els més de 94.000 subscriptors que té el japonès a Youtube.

El peix no només va ensenyar informació financera, sinó que va començar a comprar productes de la botiga. Per exemple, va descarregar l’‘app’ que permet jugar a títols de Nintendo 64, va comprar un nou avatar, va canviar el nom de Mutekimaru pel de Rowawawawa i va sol·licitar un correu de confirmació de PayPal.

L’animal va apagar la consola i l’amo va tardar a veure el problema

Si tot això ja és hilarant, encara n'hi ha més. El peix va apagar la consola després de posar potes enlaire el joc del seu amo. I això va provocar que Mutekimaru no s’adonés del problema fins més tard, gràcies als comentaris dels seus seguidors. Això, sí, quan ho va saber va contactar amb Nintendo i la companyia li va reemborsar els diners gastats, segons informa UPI.