Un ancià xinès fingeix el seu funeral en vida per saber com serà

L'home de 84 anys es va gastar 2.900 dòlars en una desfilada funerària falsa

Imatge d'arxiu d'un taüt

Imatge d'arxiu d'un taüt / Pixabay

Redacció / EFE

Un ancià xinès que es preguntava si quan ja no hi fos algú el trobaria a faltar ha decidit esbrinar-ho organitzant el seu propi funeral en vida. L'home, de 84 anys, es va gastar a finals de febrer l'equivalent a 2.900 dòlars en una desfilada funerària pel seu poble a la província d'Anhui i el vídeo de l'"actuació" s'ha fet viral.

El matí del funeral, més de cent persones es van congregar a casa de l'ancià per a un banquet i després va començar una processó de tres hores en la qual l'home es va passejar pel poble assegut en un taüt vermell transportat en un camió mentre saludava als sorpresos vianants.

L'home feia dos anys que havia enviudat i vivia sol, ja que els seus fills, feia temps que s'havien mudat lluny de casa. El xinès va considerar que organitzar el seu funeral en vida el mantindria entretingut i content, i va assegurar que havia valgut la pena gastar-se els diners en un funeral fals perquè l'havia gaudit molt.

Malgrat el suport dels veïns, les autoritats locals creuen que la desfilada funerària va faltar al respecte a la tradició i als morts, per la qual cosa han obert una investigació.

Tanmateix, a les xarxes socials xineses, l'ancià ha despertat simpatia per la seva aproximació positiva cap a la mort: "Admiro la seva actitud davant la vida i espero que arribi als cent anys", deia un usuari, mentre un altre opinava que "malgrat estar sol, Zhang sap gaudir de la vida".