Mario Picazo alerta d'"inundacions devastadores" en la seva darrera predicció

El meteoròleg assegura que en els pròxims mesos pot haver-hi "un excés de precipitació" en algunes regions

Mario Picazo

Mario Picazo / EP

Maria Fernández

Mario Picazo, meteoròleg d'eltiempo.es, va publicar fa uns dies les conclusions d'un estudi recent sobre el canvi climàtic i no va passar desapercebut. L'expert, que és conegut per les seves prediccions meteorològiques setmanals, ha estat un dels primers a informar sobre el fenomen previst per aquest estiu, conegut com 'El Niño'.

En què consistirà?

Segons l'expert, "s'espera que augmenti la intensitat de l'evaporació d'algunes superfícies d'aigua." Com més evaporació, més gran serà l'impacte sobre els recursos hídrics en diferents regions ja castigades per intenses sequeres.

Els resultats de l'estudi liderat per Ashok Mishra a la Universitat de Clemson no només reflectien l'impacte que el canvi climàtic tindrà en la variabilitat de la precipitació, també pel que fa al factor de l'evaporació. "Les estacions seques seran més seques que fins ara, mentre que les plujoses veuran més precipitacions. Encara que, la sequera és un problema fonamental que afecta milions de regions, preocupa més l'impacte que pugui tenir l'excés de precipitació en algunes regions a causa de les inundacions devastadores", explica Picazo.

'El Niño' va prenent forma

Mario Picazo ha tornat a insistir sobre un fenomen temut. El passat 9 d'abril va compartir un tweet en què confirmava que "estava agafant forma". L'expert apunta que "en l'àmbit global predominen les anomalies positives de temperatura de l'aigua als nostres oceans. 'El Niño' va prenent forma, a poc a poc, i crida l'atenció el contrast entre un Pacífic nord més càlid del normal i un Pacífic al costat de la costa del Nord Amèrica molt més fred".

Cal assenyalar que 'El Niño' és un fenomen natural caracteritzat per la fluctuació de les temperatures de l'oceà a la part central i oriental del Pacífic equatorial, associada a canvis a l'atmosfera. És a dir, té una gran influència en les condicions climàtiques de diverses parts del món.