A les xarxes socials, la naturalitat es premia. Cada cop hi ha més usuaris que busquen que els creadors que segueixen siguin espontanis i que no només comparteixin els seus assoliments, sinó que també es mostrin humans i sense filtres. En aquest sentit, la creadora de continguts Júlia Rodríguez (@juliarodriguezz99) ha protagonitzat aquesta setmana una polèmica sobre els límits de què s'ha de mostrar a les xarxes socials per un vídeo on es prepara per assistir al funeral del seu avi.

La jove ha rebut una allau de crítiques per fer un vídeo de la temàtica Get ready with me, prepara't amb mi, en català, on explica i mostra com es maquilla per a un dels "pitjors dies" de la seva vida. Mentre es va posant diferents cosmètics, Rodríguez detalla que el seu avi ha mort a causa d'un ictus pocs dies després d'una cirurgia cardíaca i que aquell mateix dia se celebrava el funeral i l'enterrament.

El vídeo original i d'altres que han estat republicats a X (abans Twitter), s'han fet virals i no han agradat a molts usuaris, que consideren que no ha estat gens encertat. Sobretot, perquè durant el monòleg de Rodríguez, se sent algú plorar de fons. La creadora de continguts, conscient, explica que qui es lamenta a pocs metres és el seu germà, a qui "li acaben de dir que l'avi ha mort".

Davant d'aquestes imatges, s'ha generat una forta controvèrsia. "És surrealista, no entenc com fas un vídeo així", expressava un usuari després de veure les imatges. "Però això és cert o és una càmera oculta?", es preguntava un altre.

Tot i això, hi ha qui ha defensat la posició de la jove i han justificat que tot pot ser fruit del poc marge de temps que ha passat des de la mort de l'avi. La mateixa Rodríguez explica al vídeo que encara no ha assumit la pèrdua, i que ni tan sols ha sigut capaç de plorar. Per això, alguns usuaris han sortit en la seva defensa, i que "ho ha volgut explicar per desfogar-se", tal com ha justificat una internauta. "Que no plori no vol dir que no ho estigui passant malament", assegura un altre seguidor de Rodríguez.

Una de les pretensions de la jove ha estat la d'informar els usuaris dels fets, per evitar que li demanin més per l'estat de salut del seu avi, sobre qui ja havia parlat amb anterioritat, tal com ella explica al vídeo. Tot i això, la forma en què ho ha fet ha obert un debat sobre els límits de què èticament és correcte i de què no s'hauria de parlar amb tanta transparència a les xarxes socials.