Les manifestacions contra l'amnistia i l'acord del PSOE amb Junts per aconseguir la investidura estan deixant un bon repertori de mems per al record. La setmana passada, el protagonista va ser el jove madrileny Pablo Paso, que va popularitzar el verb "putodefender" amb la seva famosa reclama: "Acaben de llençar-nos gasos lacrimògens [...] per putodefender Espanya", entre llàgrimes.

Aquesta setmana, la protagonista de desenes de mems que circulen per les xarxes socials és una dona anònima que, amb la seva actitud a la manifestació celebrada a la Plaça Sant Jaume de Barcelona diumenge passat no ha deixat indiferent ningú.

La polèmica dona es va dedicar a cridar -sense pronunciar cap paraula, només ahhh- enmig de la manifestació. Vestida amb una bandera d'Espanya a l'esquena i amb ulleres de sol, es passejava per la plaça sola i un objectiu clar: cridar sense parar.

I així, entre crits de “Puigdemont a presó” o “aquest president és un delinqüent”, la manifestant deambulava per la zona xisclant, mentre alguns assistents gravaven la seva actuació.

La millor part, com sempre, és la que ve després. Poques hores després de viralitzar-se el vídeo de la dona cridant, desenes d'usuaris d'X (abans Twitter) han dit la seva amb paròdies i bromes vers la dona. Un clàssic a la Península, amb una societat que té un talent innat, sens dubte, per crear els millors mems.

"Quan tanques el word sense guardar els canvis fets...", fa broma Vicent Baydal a X, juntament amb un vídeo de 5 segons de la dona cridant amb força, on s'aprecia la gent del seu voltant desconcertada.

L'empresa Ryanair, sempre amatent a les bromes que circulen per xarxes, també ha fet la seva petita aportació a la causa. "POV: un nen sense cap raó en el vol de les 6 am", fa broma el Community Manager de l'empresa a Espanya.

Hi ha qui també aporta els seus dots audiovisuals per crear meravelles de mems com el que ha publicat Alejandro Vigara. Es tracta d'un edit de la pel·lícula de Jurassic Park, on els protagonistes miren espantats l'arribada d'un dinosaure (en aquest cas, la dona cridant, és clar).

Un altre clàssic infal·lible és la comparació amb els Simpson. En aquest cas, hi ha dos vídeos: el de la dona cridant i 10 segons d'un episodi dels Simpson on es veu una eruga vermella cridant –amb un so francament semblant al de la manifestant–.

També n'hi ha de més artístics, com la usuària que ha adaptat el famós quadre d''El Grito', del noruec Edvard Munch, amb la cara de la manifestant.