Vídeo: Una serp pitó mata i s'empassa sencera una dona de 45 anys

Aquest tipus de rèptil pot superar els set metres de llarg

Una pitó mata i s'empassa una dona

Una pitó mata i s'empassa una dona

J. L. Ferrer

La voracitat i la capacitat d'engollir d'algunes serps, capaces d'ingerir animals grans sencers, és coneguda. Tot i això, el que ha passat a Indonèsia demostra que fins i tot les persones poden acabar dins d'aquests rèptils.

Farida, de 45 anys i mare de quatre fills, és una dona que havia desaparegut el 6 de juny mentre caminava pel bosc quan anava a vendre menjar en un mercat local prop de casa seva, al poble de Kalempang. La desaparició, tanmateix, no va ser voluntària: una pitó la va atacar, clavant-li una de les seves dents letals en una cama i se li va enroscar després al voltant del cos per asfixiar-la abans d'empassar-se-la, començant pel cap. Els experts creuen que l'animal va tardar dues hores a completar tot aquest procés.

Preocupat perquè no tornava, Noni, el marit de Farida, de 55 anys, va alertar als veïns i va començar un dispositiu de rerca. L'endemà, van trobar una pitó de 5 metres amb un gran bony a l'estómac.

Sospitant el pitjor, l'equip de rescat va tallar la pell de la pitó amb un matxet, trobant a dins el cos sense vida de Farida. Estava intacte, fins i tot amb la roba que portava posada quan va tenir lloc l'acat. I és que per digerir completament una presa d'aquesta grandària, la serp hauria tardat setmanes. El cadàver el van traslladar al cementiri per a ser enterrat.

"Lamento el patiment que va viure i sento pena per la nostra família”, ha declarat Noni als mitjans de comunicació.

Les pitons reticulades, l'espècie més llarga del món, habiten al sud-est asiàtic, incloent-hi Indonèsia. Poden superar els 6,25 metres tot i que la pitó més llarga documentada feia 10 metres. Encara que solen viure en selves i boscos, en algunes àrees s'han trobat en zones urbanes i ocasionalment ataquen humans.

No és la primera vegada

Aquest tipus d'incidents són extremadament inusuals, però diverses persones han mort a Indonèsia en els últims anys després de ser engolides per pitons. L'any passat, residents del districte de Tinanggea, al sud-est de l'illa de Cèlebes, van matar a una pitó de vuit mesos que havia asfixiat i s'havia menjat un granger de la zona.

El 2018, una dona de 54 anys va ser trobada morta dins d'una pitó de set metres a la ciutat de Muna, també a Cèlebes Sud-oriental. L'any anterior, un agricultor de l'oest de Cèlebes va ser devorat per una altra pitó de quatre metres.