Maduixes el gener, raïm de taula el juliol i albercocs el maig. D'uns anys ençà, el consumidor de fruites i verdures en qualsevol municipi d'Espanya pot trobar, en qualsevol mes de l'any, productes que no haurien pogut estar a la cistella de la compra de la seva mare, i encara menys a la de la seva àvia. Els tomàquets es menjaven a l'estiu, el raïm a partir de setembre i la fruita de pinyol també els mesos de calor. La globalització dels mercats, la crisi climàtica i la necessitat de respondre als mercats abaratint costos (no és el mateix pagar el raïm de Xile que el de Novelda) han fet que els agricultors canviïn d'hàbits i, gràcies a l'anomenada agricultura de cicle combinat, es pugui menjar de tot i qualsevol dia de l'any. La prova: a Albacete, abans terra de fred i gelades intenses a l'hivern, es planten i es cullen carxofes. Amb tot, els experts recomanen menjar la fruita quan sigui la seva temporada.