Què es necessita?

Simplement, una teulada o un espai, que pot ser propi, compartit amb un veí o en un lloc proper. Les plaques es poden instal·lar en cases, però també en empreses, indústries o instal·lacions agrícoles.

Qui m'instal·la les plaques?

Qualsevol instal·lador elèctric pot fer-ho, però cada vegada hi ha més empreses especialitzades a instal·lar plaques fotovoltaiques, que a més també s'encarreguen de fer els tràmits burocràtics per obtenir els permisos.

Quant duren les obres i els tràmits?

Els treballs d'instal·lació es completen en un o dos dies. Els tràmits administratius depenen de cada ajuntament, però varien entre dues setmanes i uns quants mesos.

Si no tinc teulada pròpia, es poden posar les plaques a la teulada de la comunitat?

Es pot fer, és l'anomenat autoconsum col·lectiu, recentment legalitzat.

Quant es tarda a amortitzar la instal·lació?

Segons el consum que es faci, la despesa s'amortitza entre quatre i set anys. Actualment, una instal·lació típica per a una família de quatre membres és del voltant dels 3.500 euros més IVA, sense comptar les bonificacions que a vegades apliquen els ajuntaments.

Com funciona això d'injectar la meva energia sobrant a la xarxa pública?

L'energia que genera la instal·lació i no utilitzes (l'excedent) s'aboca a la xarxa i, si ho demanes a la teva companyia, et descomptaran cada mes aquesta energia que has cedit, i et pagaran per això.

Quina vida útil tenen les plaques?

La tecnologia fotovoltaica és cada vegada més eficient. La vida útil arriba als 30 anys i, tenint en compte que l'amortització és ràpida, això suposa tenir energia elèctrica gratis durant molts anys. Els preus dels mòduls han baixat un 90% els últims deu anys. A part d'això, hi ha l'al·licient insuperable de consumir electricitat de forma ecològica.