Les instal·lacions de plaques fotovoltaiques per a l'autoconsum energètic han crescut de forma exponencial en els últims anys. Les plaques solars es col·loquen sobre cobertes d'habitatges i també de naus industrials, un sector que aposta cada vegada més per aquest tipus d'energia verda. A banda d'aconseguir un estalvi econòmic en la factura elèctrica, es contribueix, des del minut zero, a reduir les emissions de CO2 i a millorar l'autosuficiència energètica.

L'empresa bagenca Domini Ambiental té clar que «l'autoconsum fotovoltaic és una clau per al model energètic de futur i que és el moment d'apostar-hi». Domini Ambiental disposa d'un equip de tècnics titulats en l'àmbit d'instal·lacions fotovoltaiques arreu de Catalunya.

L'empresa realitza estudis energètics, càlculs i dimensionats de quasevol tipus d'instal·lació fotovoltaica. Ofereixen tot allò que el client necessita per al funcionament i control d'una instal·lació fotovoltaica: un servei tècnic integral per a la instal·lació i posada en servei i el seu monitoratge energètic. També són distribuïdors d'un gran catàleg de productes per a instal·lacions aïllades o autònomes, instal·lacions per a la connexió en xarxa o instal·lacions per a autoconsum tant pel sector domèstic com per l'industrial.

Els panells fotovoltaics tenen grans avantatges, com ara un manteniment senzill i de baix cost, una vida útil de 25 a 30 anys, i gran resistència a fenòmens externs com vent, fred o calamarsa. A més, són fàcils d'instal·lar i no fan cap mena de soroll. Es poden instal·lar en indrets on no hi arriba l'electricitat i de forma molt versàtil. De fet, es poden integrar en les estructures de les construccions. Durant el seu funcionament no produeixen cap emissió d'agents contaminants.

Energies renovables

A part de la fotovoltaica, Domini Ambiental fomenta altres recursos energètics:

Geotèrmia i aerotèrmia. Permet aprofitar l'energia emmagatzemada a l'escorça terrestre o en l'aire per tal de climatitzar un habitatge o indústria d'una forma eficient i econòmica. A més es poden combinar amb una instal·lació fotovoltaica per augmentar-ne l'estalvi.

Solar tèrmica. Està formada per tres elements principals, que són col·lectors solars, dipositiu acumulador d'aigua i sistema de distribució de calor i de consum per tal de climatitzar i produir ACS (aigua calenta sanitària).

Il·luminació natural i eficient. S'utilitzen tecnologies avançades per canalitzar la llum natural cap a l'interior de l'edifici, fàbrica, magatzem, habitatge...

Energies renovables a les empreses

L'autoconsum fotovoltaic obre noves oportunitats per a les energies renovables. Cada vegada més indústries hi aposten i confien en empreses com Domini Ambiental per a la instal·lació de plaques solars a la teulada o façana.

DOMINI AMBIENTAL

Polígon Santa Anna, 1 - SANTPEDOR

93 832 17 91

Web: Domini AMbiental