Els casaments rurals estan de moda. La majoria de cerimònies no són religioses sinó civils, i moltes parelles opten, cada vegada més, per casar-se en un entorn de natura, per exemple una masia. Un espai exclusiu per als nuvis i convidats amb un càtering a mida i un servei personalitzat. És una alternativa a l'opció més tradicional de buscar un restaurant amb menjador i jardí apropiats per fer-hi convits, tot i que molts nuvis l'escullen. I també hi ha qui s'inclina per casar-se en indrets amb encant especial, com ara un castell medieval. El ventall d'ofertes al Bages és ampli i el podran conèixer de prop les parelles que demà i diumenge passin per Fira Nuvis, al Palau Firal de Manresa.

El restaurant Ospi de Sallent donarà a conèixer el servei de càtering i d'organització de la cerimònia. Fa temps que s'hi dedica però aquest any, com a valor afegit, ha adquirit una masia a Calders -Els Quingles- i ja disposa d'espai propi per fer celebracions. Tal com explica el propietari i cuiner, Òscar Piedra, «hem apostat per tancar el cercle i disposar d'una masia per a banquets, ja que el restaurant Ospi de Sallent no ens ho permet, és petit». De tota manera, continuen fent càterings per a celebracions i casaments en altres indrets de la comarca. «Hem ampliat la plantilla per poder cobrir tota la demanda», diu.

Aquest any han fet 51 casaments i per al 2019 ja en tenen nombrosos de contractats, i Piedra calcula que també arribaran a la cinquantena. «Estem molt contents, és una molt bona xifra. Els casaments no minven». La majoria es concentren entre els mesos de maig i setembre però també se'n fan fora d'aquesta temporada alta.

Els clients busquen «llocs amb encant, bon menjar, bons serveis i atenció personalitzada», comenta Òscar Piedra. A la masia Els Quingles, afegeix, «poden fer el casament dels seus somnis». Està envoltada de natura, d'animals, un gran espai exterior i sales interiors. A més, s'està adequant una suite per als nuvis i dues cases amb capacitat per a trenta persones, «perquè s'hi puguin quedar a dormir convidats».

L'entorn és un valor afegit però no ho és tot. El menjar, la decoració, la música... «s'ha de cuidar tot molt perquè la cerimònia, l'àpat i la festa surtin rodons». L'equip de professionals de l’Ospi s'ocupa de tot, «si els nuvis ho volen no s'han de preocupar de res, ens en cuidem nosaltres. Sempre al servei del client i sent propers, cosa que valoren les parelles».

A l'hora d'escollir el menú, la majoria de nuvis aposten per l'estructura d'aperitiu, primer plat, segon plat, postres i pastís. «Es fan més sopars que dinars, i el que intentem és que els plats siguin lleugers perquè l'aperitiu és complet i és on agrada sorprendre, ja sigui amb un bufet amb plats originals i show cooking o amb l'actuació d'un duet musical o d'un mag», conclou Òscar Piedra.