El pentinat i el maquillatge de la núvia han d'anar lligats amb el vestit, «seguint el mateix estil», explica la perruquera manresana Itziar Serrano. A perruqueria Itziar pentinen moltes núvies i «no hi ha cap pentinat ben igual. Cada un té la seva personalitat». Explica que és important analitzar tots els detalls, «com serà el vestit de casament, si la núvia portarà vel, l'altura de la noia i com té els cabells». Per això a Itziar fan proves prèvies al dia del casament perquè «cada noia pugui fer la millor elecció». De cada idea se'n poden fer tres versions, assegura: «Deixar la cabellera llarga, fer un semirecollit o fer un recollit total», que és el més sol·licitat per les núvies, ja sigui sofisticat o ben natural.

Les núvies que opten per un recollit natural busquen més simplicitat, d'acord amb el vestit que han triat, i «funcionen molt bé per exemple trenes una mica desfetes, o alguna flor com a complement».

I les núvies que porten vestits més exuberants són les que prefereixen recollits més treballats, amb tocat i acabats de fantasia.