Regió7

Regió7

Els casos van augmentar un 30% a la Catalunya central durant la darrera setmana

Les infeccions van remuntar després que en els anteriors dos mesos i mig registressin una caiguda en picat de 3.333 positius setmanals a 244

Després de deu setmanes durant les quals el nombre de positius setmanals de covid a la Catalunya central ha passat de 3.333 a 244, la darrera analitzada ha registrat un augment considerable. Els darrers set dies han estat comptabilitzats 319 nous casos, el que suposa un 30% més que la setmana anterior.

Els pròxims dies es podrà constatar si ha estat un fet puntual en un context de presència minvant del coronavirus o ha començat un nou repunt de l’epidèmia.

El gruix de contagis es continua produint en la franja d’edat que va dels 15 als 44 anys -amb 84 dels 319 nous positius detectats la darrera setmana- seguida de la franja compresa entre els 45 i els 59 anys, amb 76 persones.

El darrer període analitzat pel Departament de Salut de la Generalitat, entre el 12 i el 18 de setembre, mostra que hi ha hagut una cinquantena d’ingressats per covid a la Catalunya central, el mateix nombre que les dues setmanes anteriors.

De fet, fa cinc setmanes que la xifra d’hospitalitzats es mou a l’entorn del mig centenar.

És una tercera part dels que hi havia quan va començar l’estiu i, com s’ha dit, l’afectació va anar minvant.

A la Catalunya central hi havia comptabilitzada una persona a l’UCI, diumenge passat. La necessitat de cures intensives també ha anat disminuint els darrers mesos. Al conjunt de Catalunya hi havia 13 persones a l’UCI diumenge, de les quals 7 a Barcelona ciutat, quatre a Girona i una a la zona Metropolitana Sud, a més de la ja esmentada de la Catalunya central.

Menys ingressats a Catalunya

D’altra banda, el Departament de Salut de la Generalitat va fer públic ahir que a tot Catalunya hi havia 32 ingressats menys per covid-19, xifra que suposava un total de 392 hospitalitzats.

Són dades d’entre el 12 i el 18 de setembre. A més hi havia 13 persones ingressades a les Unitats de Cures Intensives (UCI) – dues més en relació amb les dades de la setmana passada- i 7 morts declarats en aquest període (tots de més de 80 anys). El nombre de morts de la setmana anterior ja puja fins a 20.

Pel que fa als nous positius de coronavirus diagnosticats per l’atenció primària entre el 12 i el 18 de setembre es va informar de 3.252 més en una setmana.

La setmana anterior, entre el 5 i l’11 de setembre, van ser 2.927 positius. Amb aquestes magnituds, la taxa de casos per 100.000 habitants va pujar fins a 46.

Compartir l'article

stats