La regió central, amb nivells de vacunació contra la grip i la covid per sota de Catalunya

El 50% de la població major de 60 anys ha estat vacunada de covid-19, mentre que a nivell català ho ha estat el 56%

Imatge d'arxiu d'una jornada de vacunació contra la covid

Imatge d'arxiu d'una jornada de vacunació contra la covid / OSCAR BAYONA

ACN / Redacció

Des que va començar la campanya de doble vacunació, els equips d'atenció primària de la regió sanitària de la Catalunya Central han administrat poc més de 62.084 vacunes contra la covid-19 i 67.416 contra la grip. En un comunicat, Salut explica que amb un 50% de persones vacunades contra la covid-19 i un 48% de vacunats contra la grip, la regió encara està per sota la mitjana de Catalunya.

Concretament, en la franja de majors de 60 anys, la regió central és la menys vacunada de tot el país: un 50% enfront del 56% català. En la grip les dades de cobertura vacunal són molt més ajustades: un 48% davant un 51% a nivell de Catalunya.

Dades acumulades de l'actual campanya covid-grip (setembre 2022)

Dades acumulades de l'actual campanya covid-grip (setembre 2022) / Salut

La campanya de vacunació contra la grip i la Covid-19 es va encetar a finals de setembre a persones de més de 80 anys i a persones institucionalitzades i d'atenció domiciliària; a mitjans d'octubre es va obrir la franja de 60 anys en amunt i, a principis de novembre es va fer una campanya massiva d'SMS a usuaris que encara no s'havien vacunat, amb la voluntat d'apropar i facilitar la vacunació a la ciutadania.

Qui està cridat a vacunar-se?

La Comissió de Salut Pública del Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud va acordar el passat 15 de desembre obrir la vacunació de la 2a dosi de record contra la COVID a qualsevol persona que ho sol·liciti (és a dir, els menors de 60 anys).

És una recomanació similar a la que es fa quan finalitza el període intensiu de vacunació contra la grip que s'amplia a qui desitja rebre la vacuna tot i no pertànyer als grups de risc. Aquesta possibilitat estarà activa a Catalunya a partir d'avui i es pot sol·licitar a través de La Meva Salut o del web de citació https://citasalut.gencat.cat/PPM/Access/Login . S'hi podrà seleccionar l'opció de grip, COVID o ambdues.

Des de la Regió Sanitària Catalunya Central, la seva gerent, Alba Oms, insisteix en la necessitat de fer arribar el missatge que és important que la població de risc es vacuni, en especial, les persones institucionalitzades i els professionals que treballen en centres de salut i residències.