Quatre candidatures no van superar ni l’1% dels vots emesos

Una proposta de Sant Vicenç la van votar tantes persones com els membres de la llista i deu més

Ciutadans a Manresa, amb Andrés Rojo, ha sumat 153 vots, el 0,61% del total

Ciutadans a Manresa, amb Andrés Rojo, ha sumat 153 vots, el 0,61% del total / ARXIU/MIREIA ARSO

David Bricollé

David Bricollé

A l’extrem més baix dels resultats més migrats de les eleccions municipals d’aquest diumenge hi ha, en termes relatius, quatre llistes que no van arribar a assolir ni tan sols l’1% dels vots emesos. Dues son a Sant Vicenç de Castellet, i les altres dues en capitals de comarca: Manresa i Igualada.

Sant Vicenç tenia en aquestes eleccions rècords de candidatures, vuit en total, però això no ha derivat en una gran fragmentació perquè tres no han obtingut representació. Una d’elles és Vox, però criden especialment l’atenció la Unió de Ciutadans Independents i la vinculada al PdeCAT Futur Sant Vicenç de Castellet-Ara Pacte Local, que entre totes dues sumen 63 vots. Sobretot la primera, ja que va presentar una llista de 16 (13 i 3 suplents) i l’han votada 10 més (26 en total). La segona en va aconseguir 11 més, 37 en total. D’un cens total de 7.229 persones, i d’un total de 4.079 vots emesos. Això suposa el 0,64% i el 0,91% de representació, respectivament.

Qui també s’ha quedat per sota de l’1% ha estat Ciutadans a Manresa amb Andrés Rojo al capdavant. En la línia de descomposició del partit a nivell general en aquestes eleccions, ha recollit 153 vots. Diguem que més que triplica el de les dues llistes juntes de Sant Vicenç abans esmentades. Però diguem també que el resultat és en relació a un total de 25.348 vots emesos (el 0,61%) i amb 52.265 electors potencials.

Finalment hi ha el cas de Valents, a Igualada. Candidatura que ha recollit 141 vots, el 0,84% dels gairebé 17.000 que els electors de la capital de l’Anoia van dipositar a les urnes.  

Subscriu-te per seguir llegint