Regió7

Regió7

Institucions i empreses creen a la Seu un hub tecnològic per al Pirineu

El nou espai empresarial i de formació ha de generar feina als sectors específics de muntanya

El conseller Puigneró a l’arribada a la Seu d’Urgell MIQUEL SPA

El Pirineu català disposa des d’aquest dijous d’una nova eina per assegurar l’arrelament dels seus joves a partir del desenvolupament del mercat laboral en l’àmbit tecnològic. El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i l’alcalde, Francesc Viaplana, han presidit l’acte de constitució de l’associació La Seu Tech City, que ha de ser l’embrió i epicentre del projecte Pirineus Thec Mountain, un «ecosistema de talent» en noves tecnologies especialitzat en les activitats de muntanya, tal com han coincidit a definir Puigneró, Viaplana i el vicealcalde, Jordi Fàbrega. 

El Pirineu Tech Mountain serà un hub tecnològic que començarà a operar el mes de setembre gràcies a l’impuls de 30 empreses i institucions públiques fundadores i col·laboradores. Una vegada constituïda l’associació Seu Tech City, el mes de setembre el hub s’activarà en uns locals provisionals del Centre Tecnològic de la Seu (Cetap). El 2024 tot el projecte es traslladarà en unes instal·lacions noves que s’adequaran a l’antiga caserna militar de la Ciutadella de Castellciutat, un recinte de 64.000 metres quadrats sobre la ciutat dels quals 50.000 són de titularitat municipal. El hub tecnològic se centrarà en els sectors específics del Pirineu com ara el sector primari, els esports d’aventura i de muntanya, el turisme sostenible, els recursos naturals o les energies renovables com l’energia solar o la biomassa. En el nou centre empresarial també s’hi farà desenvolupament tecnològic, formació i investigació en el camp de les noves tecnologies, el qual té un índex de creixement del 10% anual, segons ha remarcat el conseller Puigneró. 

L’acte de constitució de l’associació La Seu Tech City va comptar amb la participació dels representants institucionals del Pirineu, entre els quals els de la Cerdanya i Andorra, així com de les principals empreses, tant privades com públiques. El projecte està cridat a generar ocupació juvenil i a crear noves oportunitats de desenvolupament econòmic local, segons ha remarcat el soci fundador de La Salle Tecnova-URL, Josep Miquel Piqué. 

Compartir l'article

stats