Coll de Nargó podria convertir la baixada dels raiers en "la millor festa de la postpandèmia". El municipi de l'Alt Urgell competeix contra Laredo (Cantàbria), Cazorla (Jaén), Anguiano (La Rioja), Castrillo de Múrcia (Burgos), Astorga (León), Santa Marta de Ribarteme i Catoira (Pontevedra) i Nava (Astúries) i Santa Cruz (La Palma) per convertir la seva en la millor de les celebracions populars, segons una campanya impulsada pel portal de cases rurals Clubrural.com.

Després de dos anys de pandèmia, el portal de cases rurals Clubrural.com ha recuperat la campanya #MiFiestaEsLaMejor amb la finalitat de trobar la millor festa del país a través d'una votació que es tancarà el proper 3 de juliol, segons ha detallat en un comunicat. L'objectiu, ha explicat, és popularitzar aquests esdeveniments, promoure el turisme d'interior i lluitar així contra la despoblació que assota amb força les zones rurals.

La nova millor festa agafarà el testimoni del Descens Folklòric del Nalón (Pola de Laviana, Astúries), que va aconseguir aquest reconeixement en l'última ocasió que es va celebrar. En la primera edició la guanyadora va ser la Festa del Renaixement a Tortosa (Baix Ebre).

Aquest any, Coll de Nargó competeix amb la baixada dels raiers, embarcacions construïdes pels propis tripulants que baixen pel riu Noguera Pallaresa per rememorar el tradicional ofici de raier, una peculiar cursa que aquest 2022 està prevista pel 14 d'agost.