El formatger Salvador Maura, de la formatgeria Mas d’Eroles d’Adrall, impartirà el taller Fes un formatge escaldat! a la Seu d’Urgell, dins el cicle Parlem de formatge. Es tracta d’una iniciativa que organitza l’Àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament i l’Espai Ermengol- Museu de la ciutat.

El taller tindrà lloc el proper dimecres 17 d’agost, a les 16 h, a la formatgeria del Mas d’Eroles d’Adrall. Els participants elaboraran un formatge escaldat, dirigits pel formatger, en un taller. La sessió tindrà una durada aproximada d’una hora i es facilitarà el material necessari als participants.

L’escaldat és un formatge de pasta filada elaborat amb llet crua de vaca, de color marfil, sense ulls i de pell molt fina. Té textura elàstica, tova, amb una certa humitat i de tacte cremós. Té un retrogust àcid, saladet, suau i agradable.

L’activitat del cicle «Parlem de formatge» té un cost de 12 euros, una durada d’una hora i un aforament limitat a 10 persones. Cal fer inscripció prèvia.

Salvador Maura

Salvador Maura es va iniciar en l’elaboració de formatges artesans el 2001, quan va crear la formatgeria Mas d’Eroles a Adrall, a l’Alt Urgell. És enginyer tècnic en explotacions agropecuàries, i un dels fundadors de l’Associació de Formatgers Artesans del Pirineu. Forma part de la Junta de l’Associació de Formatgers Artesans dels Pirineus, de l’Associació d’Artesans Alimentaris del Pirineu, i de Turisme Rural Alt Urgell (TRAU).