L’Ajuntament de la Seu insta els veïns a avisar si veuen vespes asiàtiques

El niu de vespa asiàtica retirat per l’Ajuntament de la Seu | AJ. LA SEU

El niu de vespa asiàtica retirat per l’Ajuntament de la Seu | AJ. LA SEU / M.S. la Seu d’Urgell

M.S. la Seu d’Urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha retirat aquesta setmana un niu de vespa asiàtica que hi havia a la rotonda d’Andorra. Segons ha informat el mateix consistori, «tot i que el niu era secundari i es trobava inactiu, sense cap risc per a la ciutadania, s’ha tret en tenir-hi fàcil accés».

Els tècnics municipals també han detectat dos nius més a la zona del bosc de ribera dels rius Segre i Valira, «però pel seu difícil accés i per estar inactius, segons han informat els agents rurals, no és necessari retirar-los».

El consistori ha destacat que aquests nius són de la primavera passada, i es detecten a la tardor i a l’hivern, un cop han caigut les fulles dels arbres. Els tècnics municipals han recordat que «aquesta espècie s’està estenent per tot Catalunya, i la Seu d’Urgell no és una excepció. Per això és important tenir identificada la seva presència al nostre municipi». Davant d’aquest escenari, l’Ajuntament de la Seu ha fet una crida: «Es demana a la ciutadania que, en cas de detectar un vesper de vespa asiàtica, sobretot a finals d’hivern fins a la tardor, que ho comuniqui a l’Ajuntament de la Seu per tal que se’n pugui valorar quina ha de ser l’actuació». El mateix Ajuntament ha recordat que les quatre diputacions catalanes han creat una aplicació per a mòbil, cat vespa asiàtica: https://vespaasiaticamap.sitmun.cat disponible per a tota la ciutadania amb la finalitat d’incrementar la recollida d’observacions d’un niu o vesper per tot el país. La Vespa velutina o vespa asiàtica és una vespa invasora que es va detectar a Catalunya l’any 2012.