L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, amb la participació de l’Associació Industrial Olesa (AIO) i el suport de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), impulsa una acció per posicionar la zona industrial i captar noves inversions, sota la nova marca Olesa Industrial. És una iniciativa que pretén consolidar el talent i afavorir l’arribada de noves inversions d’activitat que ajudin a millorar l’ocupació i l’activitat econòmica al municipi.

Els impulsors de la iniciativa consideren que Olesa de Montserrat és una porta d’entrada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i es troba estratègicament ubicada en un dels principals eixos d’infraestructures de comunicació i de la indústria de Catalunya. Té una població de 24.000 habitants i el municipi compta amb 9 polígons d’activitat en una superfície de 110 hectàrees, amb més de 150 empreses, i «amb capacitat per ubicar noves empreses de valor afegit que valorin una ubicació excel·lent i una confiança jurídica donada per la imminent aprovació del Pla d’ordenació urbanística municipal», assenyala Dídac Solà, regidor de Promoció Econòmica d’Olesa de Montserrat.

L’Ajuntament d’Olesa afegeix a la voluntat de captar més empreses una simplificació dels tràmits administratius i ofereix un acompanyament en l’aterratge al municipi. Per fer-ho possible compta amb el portal www.olesaindustrial.cat, un directori empresarial on trobar tota la informació dels polígons, recursos per a empreses i, sobretot, els espais disponibles i els punts de contacte amb els intermediaris immobiliaris.

Els usos del sòl en els polígons d’activitat econòmica d’Olesa són eminentment industrials i logístics, i els principals sectors d’activitat són l’activitat comercial, la metal·lúrgia, l’automoció, el material elèctric i la maquinària, el tèxtil, la química i l’alimentació.