L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, i d’altres Síndromes de Sensibilització Central il·luminant de blau la Torre del Rellotge en solidaritat amb les persones afectades i els seus familiars. L imatges de la torre blava es va poder veure ahir.

D’aquesta manera, el consistori s’adhereix a la campanya de sensibilització social #CatalunyadeBlau, impulsada per l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia (ACAF) i d’altres Síndromes de Sensibilització Central i la Plataforma Familiars FM-SFC-SQM.

Aquests són malalties que no són visibles però amb un impacte devastador en la vida de les persones que les pateixen. Actualment, els Síndromes de Sensibilització Central (SCC) engloben la Fibromiàlgia, la Fatiga Crònica, la Sensibilitat Química Múltiple i l’Electrohipersensibilitat, així com la síndrome de cames inquietes o de colon irritable. Són malalties cròniques d’origen desconegut i que en tots els casos alteren de forma important la qualitat de vida de les persones que les pateixen.

Aquestes malalties afecten diferents sistemes del cos i provoquen, entre d’altres símptomes, una sensibilitat accentuada davant factors ambientals. Tanmateix, tenen evolució irregular, fet que provoca que les persones afectades puguin mantenir dies de normalitat i jornades on el dolor, el cansament o la hipersensibilitat es torni incapacitat i impedeixi fer vida normal.