El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires en el procés judicial iniciat l’any 2008 sobre el polígon industrial Sesrovires. El tribunal ha dictat la inexecució de la sentència dictada anteriorment i ratificada per l’Audiència i evita l’enderroc d’11 naus industrials en aquest àmbit i les legalitza definitivament. En els darrers anys, l’Ajuntament ha posat ordre i legalitat urbanística a un polígon que va néixer fora de normativa, fet que havia donat arguments a les sentències anteriors. Una inversió els darrers de 7 milions d’euros, compartida entre propietaris i ajuntament, ha estat determinant. L’Ajuntament celebra que el polígon Sesrovires ara tingui el futur legal aclarit.

La sentència posa fi a una situació que l’alcalde Enric Carbonell ha qualificat de “molt complexa”. “Hem patit molt però sense perdre mai l’esperança que arribés aquest moment”, destaca. t en roda de premsa avui, acompanyat pels membres del govern municipal en ple (PSC, ARAses i Cs) i l’equip tècnic i jurídic. “L’Ajuntament després de tants anys i de tantes dificultats ha pogut fer i completar la seva feina”, en referència a la legalització de les naus.

L’alcalde ha qualificat la resolució com “una bona notícia que obre una perspectiva totalment diferent». «Treu l’amenaça i aplana el camí en quant a la trajectòria del nostre poble per afrontar el seu futur”, segons l’alcalde. Carbonell ha agraït la col·laboració i implicació dels propietaris i l’exhaustiu treball tècnic que ha comportat aquest procés.

La importància d’aquesta sentència va més enllà d’aquest important impacte per Sant Esteve. En aquest sentit, passa a ser un exemple de resolució d’una casuística molt més estesa al territori del que es pensa, amb situacions d’anomalies urbanístiques de difícil resolució en àmbits fortament consolidats.

Un litigi que es va iniciar el 2008

El litigi va començar el 2008 quan van ser impugnades diverses llicències d’obres del polígon industrial Sesrovires, que es remuntaven als anys 90, per considerar que havien estat atorgades sense els previs instruments de gestió urbanística correctament aprovats.

L’any 2010 una sentència en primera instància va declarar-les nul·les, afectant un total d’11 naus. La sentència va ser ratificada el 2013. Les naus afectades quedaven en una situació de total vulnerabilita.