El CAP d’Olesa ha incorporat nous professionals mèdics per substituir les baixes que es van causar durant la pandèmia. Amb tot, encara no s’ha recuperat el nivell de normalitat ni l’horari que havia tingut el centre abans del període covid i que Ajuntament i veïns reclamen. Aquesta setmana, l’Ajuntament ha mantingut una altra reunió amb Salut, segons han explicat fonts municipals.

En aquesta trobada amb Salut van seure a la taula l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera; la regidora de Salut Pública, Ada Agut i Domènech; el regidor de Benestar Social, Jordi Martínez; la tècnica del departament de Salut Pública, Vicky Gázquez; la directora i la cap d’infermeria del CAP Olesa, Marta Garcia i Núria Garcia, respectivament; l’exdirector del CAP Olesa Carles Martí i la directora del sector sanitari Àmbit metropolità sud de CatSalut, Blanca Muntané, i la responsable d’atenció primària de Mútua de Terrassa, Teresa Clanchet.

La regidora de Salut Pública, Ada Agut i Domènech, considera que aquest tipus de reunions suposen «una forma directa de poder traslladar les queixes que ens arriben de la ciutadania als responsables del CAP» i especifica que «ara la situació ha millorat una mica, tot i que encara falta una mitja jornada d’un especialista en pediatria i un professional de la medicina per atendre les visites espontànies».

En relació amb la represa de l’activitat de salut comunitària per part del CAP Olesa, la regidora ha destacat la incorporació d’un professional de la nutrició amb el 40% de dedicació de la jornada i que es dedicarà a donar suport als professionals del CAP i a oferir xerrades i tallers a centres educatius. A més a més, els responsables del CAP Olesa també van anunciar que a principis de juliol «hi haurà la incorporació del referent de Benestar Emocional per fer treball comunitari en temes de salut mental». Nutrició i Benestar emocional són línies que vol potenciar Salut.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha tornat a insistir en la necessitat de tornar a l’horari del CAP d’abans de la pandèmia, és a dir, fins a les 22.00 h, però sense èxit. En aquesta darrera reunió la negativa no va ser tan taxativa, però no es va arribar a establir cap data.