El jove olesà Ot Boltà Cascante ha estat el guanyador del 27è Premi Batec Jove convocat per l’Ajuntament d’Olesa pel seu treball «Sobre l’art i l’artista. Pep Montoya». Els Premis de Recerca vila d’Olesa van deixar deserta la majoria de categories. Aquest és el cas de Ciència Oberta i Impulsa del 38è Premi de Recerca vila d’Olesa i el 3r Premi amb Perspectiva de Gènere, que van quedar sense premiat. Precisament, el regidor de Cultura, Xavier Rota, va anunciar durant l’acte de lliurament que l’Ajuntament es compromet a fer accions per impulsar la participació en els premis.

El regidor de Cultura va recordar que els premis de Recerca Vila d’Olesa tenen una llarga trajectòria i reconeixement «que els darrers anys han viscut un procés de renovació i adaptació, i s’ha creat un nou format, i que el que fan és premiar un treball de recerca fet i no un projecte de recerca», com passava anteriorment.

La renovació va dur a la creació de la modalitat Ciència Oberta, destinat a qualsevol persona que hagi investigat sobre un tema olesà; la modalitat Impulsa, destinat a reconèixer la labor científica realitzada per olesans i olesanes en qualsevol àmbit; i el premi Batec Jove, per als treballs de recerca.