El proper 11 de setembre la Secció Sardanista de Martorell estrenarà una nova senyera gegant que es desplegarà a la muntanya de les Torretes. L’entitat té obert un procés de micromecenatge per pagar la gran tela. La proposta de suport és o bé fer un donatiu de 10 euros o, per al mateix preu, comprar un fragment de la senyera antiga a la Llibreria Miró.

La Secció Sardanista de Martorell desplega la bandera a la muntanya de les Torretes durant la Diada Nacional de Catalunya. L’anterior tela havia quedat deteriorada que l’acció dels fenòmens meteorològics i per diverses bretolades sofertes. Però l’entitat entén que cal mantenir l’acte de desplegar la bandera de grans dimensions, que ja ha esdevingut una tració, i que concentra uns centenars de persones a l’acte. El president de l’entitat, Màrius Escoda, ha explicat que la nova senyera estarà reforçada amb vores per evitar que s’esfilagarsi.

L’any 1978, arran d’un article de Josep Maria Espinàs al diari Avui on suggeria «que al cim de cada muntanya de cada poble hi hauria d’haver una senyera», els components de la colla Entre Amics van confeccionar una primera senyera de 25 metres de llarg i 1,20 metres d’ample.