La delegada del govern espanyol s'interessa per la Passió d'Esparreguera i per una empresa exportadora de vi del territori

Maria Eugènia Gay s'ha entrevistat aquest dilluns amb l'alcalde i diferents regidors de govern amb els que ha compartit les inquietuds municipals

La delegada del Govern de l'Estat en la visita al teatre de la Passió

La delegada del Govern de l'Estat en la visita al teatre de la Passió / DG

Redacció

La delegada del Govern central a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha visitat aquest dilluns el teatre de la Passió i s'ha entrevistat amb els responsables de Vila Viniteca, una de les empreses exportadores de vi més importants de l'estat, que té les naus de logística a la població del Baix Llobregat Nord. Ha estat una visita de caire institucional.

En arribar a la població, Gay s'ha reunit amb els representants municipals per conèixer les necessitats específiques de la població i també quina és la seva planificació de futur per tal de trobar vies de col·laboració.

La visita ha començat a l'Ajuntament. Ha estat rebuda per l'alcalde, el socialistes Eduard Rivas, i pel primer tinent d'alcalde i coordinador de l'àrea de Drets Socials i Ciutadania, Juan Jurado. La delegada ha firmat al llibre d'honor, ha pogut conèixer els principals eixos del consistori i s'ha interessat per la seva relació amb l'espai natural i el monestir de Montserrat i per la riquesa cultural de la població.

Després de la trobada amb els representants polítics, Gay ha visitat el Teatre de la Passió. El president del Patronat de la Passió, Enric Galcerán, ha explicat a la delegada la importància de la Passió d ́Esparraguera i com, després de 400 anys d'existència, cada any congrega més de 15.000 espectadors. De lla Passió se'n fan 9 representacions durant la Setmana Santa i les setmanes anteriors i posteriors. I l'espectacle implica un bon nombre de veïns.

Gay es va interessar per la durada de l'espectacle, que s'escenefica en dues parts, una al matí i l'altra a la tarda. Al matí es representa la vida de Jesús i a la tarda la seva passió i mort.

La jornada s'ha acabat amb la visita a la Vila Viniteca, una de les distribuïdores de vins més importants d'Europa. A Esparreguera, l'empresa té capacitat per a la gestió de 6.000 palés. L'adjunt a la direcció, Joan Ros, ha explicat a Maria Eugènia Gay els projectes de futur de l'empresa.