Esparreguera guanya una línia de bus a Barcelona i Igualada amplia el servei

Hi haurà 10 autobusos cap a Barcelona i 10 cap a Esparreguera per reforçar les hores punta dels dies feiners i tres més des d'Igualada

Vehicle de l'empresa Monbús que presta el servei Igualada-Esparreguera-Barcelona

Vehicle de l'empresa Monbús que presta el servei Igualada-Esparreguera-Barcelona / Aj Esparreguera

Enric Badia

Esparreguera i Abrera tindran un nou servei de bus a Barcelona, que s'ha de sumar a l'oferta actual de la línia d'Igualada a la capital catalana. El Departament de Territori, a través de la Direcció general de Transports i Mobilitat ha anunciat que té previst posar en marxa un nou servei d’autobús a partir d’aquest estiu. Seran un total de 10 expedicions en cada sentit els dies feiners, amb principi o final a Esparreguera, que reforçaran les hores punta. A aquesta major oferta s'hi afegiran tres expediicons més des d'Igualada amb parada a Esparreguera. La concessió del servei d'aquesta línia és actualment de l'empresa Monbús.

El secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i Alcantarilla, i el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori i Gallissà, ho van comunicar dimarts a la tarda als alcaldes d’Esparreguera, Eduard Rivas i Mateo, i d'Abrera, Jesús Naharro.

La millora del servei de bus des d'Esparreguera a Barcelona era una petició de fa anys dels Ajuntaments d'Esparreguera i Abrera. Els usuaris tenien queixes sovintejades per una sobreocupació dels autobusos, que feia que no poguessin seure moltes vegades i que haguessin de fer trajectes drets fins a Barcelona o de Barcelona a Esparreguera, amb el consegüent perill que suposa en cas de frenada del vehicle o accident.

Tres expedicions des d'Igualada

La nova línia farà 10 expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners, excepte el mes d’agost. El Departament també reforçarà l’exprés e5 Igualada-Barcelona amb 3 noves expedicions per sentit, amb parada a Esparreguera

Són millores que responen a les peticions del territori, han indicat fonts del govern, amb l’objectiu de fer front a l’augment de la demanda detectat en aquest corredor, sobretot en les hores punta.

El cost d’aquestes actuacions serà d’uns 350.000 euros anual