Emma Duran, la nova regidoria de Cultura d'Olesa de Montserrat, es proposa actualitzar el Pla d’acció cultural, amb la qual cosa “es donarà resposta a totes les necessitats del municipi en matèria d’equipaments, entitats i festes culturals”. Destaca l'àrea de Cultura és "una regidoria amb molt de pes a la vida social i cultural a Olesa de Montserrat i desenvolupa un volum de feina enorme, amb un pressupost molt ajustat, no només en celebracions destacades com les festes de Santa Oliva o la Festa Major, sinó durant tot l’any”. Considera que “el cor d’Olesa són les seves entitats”, ha assegurat la regidora, que durant molts anys ha estat col·laboradora de diverses associacions i entitats culturals olesanes, com l’Esplai Santa Oliva, l’Esbart Olesà i La Passió: “he tingut l’oportunitat de participar-hi com a ciutadana, però ara com a regidora prenc una consciència global i és fascinant el volum de persones que posen a disposició del municipi el seu temps i la seva energia per tirar endavant tota classe d’activitats culturals”.

Vetllar per l’impuls de la cultura tradicional i contemporània i descentralitzar les activitats a tots els barris d’Olesa seran algunes de les accions que Duran té la voluntat d’impulsar des de la Regidoria de Cultura.

Quant a la Regidoria de Participació Ciutadana, Duran ha destacat que és una àrea que cada any ha guanyat més pes a l’Ajuntament i que “cada vegada acull més escolta i recull més necessitats de la ciutadania i de les entitats”. Per a la regidora, ha estat cabdal en aquest avenç la plataforma Participa Olesa de Montserrat, que considera "un canal de comunicació oficial privilegiat entre la ciutadania i el consistori".

En aquest àmbit, Duran ha manifestat la seva intenció de treballar per trobar mecanismes que agilitzin la tasca de les entitats a l'hora de presentar instàncies o sol·licituds a l'ajuntament. 

Un altre de les iniciatives a les quals vol donar continuïtat la regidora és l’impuls dels processos participatius: “permeten crear projectes a la vila nascuts de les necessitats i de la participació de la ciutadania”.

Graduada en Publicitat i Relacions Públiques

Nascuda a Olesa de Montserrat el 1993, Emma Duran és graduada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat de Barcelona. També té estudis professionals en dansa contemporània. 

Actualment treballa com a docent de formació professional a un institut públic i com a professora de dansa. També ha treballat en màrqueting i comunicació a diferents empreses a França i Catalunya, així com a monitora de lleure en colònies i casals d'estiu d'Olesa i voltants.

En l'àmbit del voluntariat, destaca la tasca com a monitora a l'Esplai Santa Oliva per la inclusió i com a tallerista d'expressió corporal en aquesta associació. També ha realitzat voluntariat a l'Associació Katxima per al desenvolupament comunitari al Marroc.

Ha format part del cos de dansa de l'Esbart Olesà i col·labora amb la Passió des de ben petita. Actualment és membre dels Castellers d'esparreguera i participa en diferents companyies de teatre