Protecció Civil durà a terme proves d’enviament d’alertes al mòbil a tota la demarcació de Barcelona el proper 14 de setembre. Es tracta d’un simulacre per testejar el correcte funcionament d’avisos a la ciutadania en cas d’emergència. La població rebrà al seu telèfon un missatge emergent de text acompanyat d’un so estrident, segons ha explicat l’Ajuntment de Sant Esteve Sesrovires.

Les alertes es rebran als telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament i mentre l’alerta estigui activa. En aquest cas, la zona de simulacre són les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Maresme.

Els missatges s’identifiquen clarament perquè van encapçalats pel text «Alerta de Protecció Civil», o bé pel text «Alerta presidencial», en funció de la configuració del mòbil. Aquest tipus de missatges es mantenen en pantalla fins que es prem el botó «acceptar».

El text s’acompanya d’un so fort i estrident que està predeterminat i no es pot configurar. A més que es rep el missatge es produeix una vibració.