La Policia Local d'Olesa deté un home acusat d'haver cremat diversos contenidors

Al detingut, se li imputen delictes per valor de 35.000 euros

Olesa gasta 70.000 cada any en reposició de contenidors espatllats per bandalisme

Contenidors cremant a Olesa en una imatge d'arxiu

Contenidors cremant a Olesa en una imatge d'arxiu / Aj Olesa de Montserrat

Redacció

La Policia Local d’Olesa de Montserrat va detenir divendres un home acusat d'haver cremat diversos contenidors. Des del mes de febrer hi havia hagut diferents incidents d'incendi en contenidors de la brossa. Es tracta d’un veí d’Olesa al qual se li imputa un presumpte delicte de danys. La Policia Local d’Olesa, encarregada de la investigació i de fer la detenció, ha lliurat l’olesà als Mossos d’Esquadra perquè el portin a declarar davant del jutge.

Han estat diversos els episodis de crema de contenidors que ha patit Olesa al llarg d’aquest 2024. La majoria s’atribueixen al detingut, gràcies a la investigació realitzada per la Policia Local, que ha anat recollint proves i indicis que, finalment, han pogut conduir fins al presumpte autor, que habitualment segueix el mateix modus operandi. 

Fons de la Policia Local han precisat que se li imputen danys que ascendeixen a 35.000 € per contenidors cremats, així com tres vehicles i dues façanes d’habitatges afectades en els incendis que hauria provocat.

Olessa gasta 70.000 euros a l'any en reposició de contenidors

Els actes incívics i de vandalisme representen un cost estimat d’entre 60.000 i 70.000 mil euros a l’any per a l’Ajuntament d’Olesa, en concepte de reposició de contenidors cremats i altre mobiliari urbà malmès, neteja de grafits o pel fet de no separar la brossa correctament. Només en renovació de contenidors es gasten més de 45.000 euros a l’any, comptant una mitjana de 30 contenidors a l’any. I és que reposar cada contenidor, comptant la retirada i neteja de l’espai, costa uns 1.600 euros.

Des de l’àrea d’Espai Públic i Equipaments també s’incideix en el cost que representa la reposició de mobiliari urbà malmès com bancs, papereres, plafons informatius, fonts o taules a zones d’esbarjo. Un altre dels temes que preocupen son els abocaments il·legals al medi natural o no separar correctament la brossa abans de dipositar-la als contenidors, ja que posar el residus al contenidors equivocat penalitza econòmicament l’Ajuntament.