Prats serà la capital dels Balls de Bastons a Catalunya amb una trobada el 17 de juny

La jornada inclourà cercaviles, actuacions musicals i vistes culturals al poble

Ball de Bastons en una trobada de cultura popular

Ball de Bastons en una trobada de cultura popular / ARXIU | OSCAR BAYONA

Redacció

Prats de Lluçanès acollirà el dissabte 17 de juny la 48a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya, amb una jornada d'activitats que s'allargarà durant tot el dia, organitzada pels Bastoners Estelladors de Prats.

La trobada acollirà una multitud de colles d'arreu de Catalunya, encara per concretar, i comptarà amb la presència destacada dels aragonesos Dance de Boquiñeni, provinents de la Ribera Alta de l'Ebre, que també actuaran durant la trobada. Els actes començaran a 2/4 d'11 del matí amb una visita cultural pel poble adreçada a les colles participants, i tot seguit, a la plaça de l'Església, hi haurà un concert amb l'Escola de Música i Arts del Lluçanès, juntament amb una ballada dels amfitrions, els Estelladors de Prats.

El programa es reprendrà a la tarda amb l'arribada de les colles a la zona esportiva i posterior concentració al punt de sortida per iniciar la cercavila bastonera a les 5 pels carrers del poble. A 1/4 de 8, a la Plaça Nova, hi haurà la ballada final i l'entrega de records, i a les 9, un sopar bastoner al camp de futbol. La festa s'acabarà a partir de les 10 de la nit al pavelló amb una Nit Bastonera que inclourà un ball folk amb els Rustiks de Vallcebre, versions amb la Dalton Bang, i discomòbil amb Dj pau Castaño.

Aquesta serà la tercera vegada que Prats acull una trobada nacional de Balls de Bastons. la primera va ser el 1988, i la segona el 2013.