El Consell Comarcal de la Cerdanya s'ha retirat del projecte que havia iniciat amb l'Ajuntament de Puigcerdà per fer una deixalleria industrial, anomenada Punt Verd, al costat de l'heliport. Les raons de la decisió són econòmiques, segons han explicat des del Consell, de manera que si en el futur veu la possibilitat d'aconseguir més finançament s'hi podria reincorporar. Ara per ara, però, la prioritat del Consell és ajornar el projecte i buscar una nova ubicació.

Davant d'aquesta decisió, l'Ajuntament de Puigcerdà, que ha lamentat, ha optat per continuar sol el projecte i aquesta mateixa setmana ha aprovat la requalificació dels terrenys, ara rústics, on s'ha de fer per tal que puguin acollir l'equipament. El consistori ja disposava dels terrenys que li havia demanat el Consell, però n'havia de fer una ampliació que requeria aquesta requalificació.

L'encariment del projecte que ha motivat la retirada del Consell l'han provocat essencialment dos motius. D'una banda, el fet que els terrenys són allunyats del nucli de Puigcerdà i, per tant, cal fer-hi arribar els serveis. El solar és situat al Camí de la Vinyola a mig camí entre Puigcerdà i la Tor de Querol. L'altre motiu és que el prat és afectat per una possible ampliació de la línia del tren i la futura variant entre Puigcerdà i la Tor, i això ha fet variar el projecte inicial. Tant és així que la subvenció que tenia el Consell de 320.000 euros de l'Agència Catalana de Residus ha quedat insuficient davant un pressupost que ja superava els 500.000 euros.

Des de l'òrgan comarcal prefereixen esperar una nova convocatòria de l'ajuda i buscar una altra ubicació, que podria ser en qualsevol municipi de la comarca a pesar que matindria la premissa que a Puigcerdà és on es requereix més el servei. Puigcerdà, en canvi, considera que ara no pot deixar perdre la feina feta fins ara pel que fa a les tramitacions prèvies i ha decidit tirar endavant la deixalleria, que en aquest cas, doncs, seria municipal i obriria la porta a una situació de duplicitat d'inversió i serveis.

L'alcalde, Joan Planella, ha manifestat que "a nosaltres ens agrada acabar les coses que hem començat", però ha afirmat que no tanca la porta al Consell Comarcal perquè en el futur es reincorpori al projecte.