L'Ajuntament de Ger ha tancat el termini per presentar sol·licituds per accedir a una de les deu cases de promoció pública que volia fer a Gréixer amb tan sols tres peticions. El consistori creu que el causant de la situació és la crisi general, ja que li consta que alguns possibles aspirants no han presentat finalment la demanda perquè no han aconseguit el finançament del preu de les cases, de 235.000 euros. Amb tan sols tres futurs veïns, la promoció podria no fer-se, ja que d'entrada el consistori va fixar en sis el mínim de peticions per poder tirar endavant el projecte. A pesar d'això, l'equip de govern està analitzant noves fórmules per poder fer les cases. La situació en què s'ha trobat Ger s'afegeix a la que va viure fa uns mesos Martinet, quan va constatar que no podia entregar pisos socials ja sortejats perquè els destinataris no obtenien finançament.

L'alcalde de Ger, Alfons Casamajó, ha explicat que com a primera mesura el consistori ha decidit ampliar el termini de presentació de sol·licituds, de manera que les que vagi rebent les anirà acceptant. D'una altra banda, el govern local està analitzant les possibilitats financeres per tirar endavant el projecte per fases, la qual cosa li permetria fer un primer bloc de quatre habitatges i deixar el segon, de sis, per a més endavant. L'alcalde ha explicat que quan van encarregar el projecte al tècnic municipal ja li van recomanar que el plantegés en dues parts per si es donava la situació que finalment s'ha donat. Això, hi ha afegit Casamajó, permetia al consistori adaptar-se a una promoció de quatre, sis o deu cases, segons les demandes rebudes.

Amb les tres demandes admeses i alguna més que entrés al consistori les pròximes setmanes, Ger podria executar les primeres quatre cases de promoció pública. Casamajó ha explicat que la decisió definitiva es prendrà el mes que ve, una vegada s'hagin pogut plantejar les condicions econòmiques reals. En aquest sentit, l'alcalde també ha manifestat que la reducció del pla a quatre habitatges podria ser factible perquè, si bé es redueix el volum del capital aportat, també es reduirà el cost de la construcció. El nou replantejament suposarà un endarreriment aproximat d'un mes.