L'Ajuntament de Puigcerdà va fer ahir la passa definitiva per poder iniciar la primera fase de la urbanització dels terrenys del pla de Rigolisa, on s'està fent l'hospital transfronterer i hi ha projectats 70 habitatges de protecció oficial. L'equip de govern va ratificar en un ple municipal el canvi de la fórmula de gestió de les obres, de manera que ara passa del sistema de compensació -en què els propietaris tenen el lideratge- a la de cooperació. L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, va remarcar que amb aquest tràmit l'Ajuntament podrà tirar endavant les obres pel seu compte sense haver d'esperar que els propietaris dels terrenys es decideixin a executar la urbanització.

Planella va argumentar que el consistori ja ha donat prou marge als propietaris perquè facin les obres -que són clau per poder fer els accessos a l'hospital i els habitatges de promoció pública- i que, esgotats tots els terminis, serà el mateix Ajuntament qui farà de promotor. Joan Planella va lamentar que tot el procés de debat amb la junta de compensació del pla de Rigolisa ha estat una "pèrdua de temps".

L'alcalde va explicar que la crisi general ha estat unes de les causants d'aquesta situació però va alertar que Puigcerdà "no pot quedar aturat i, per tant, hem de fer obres que són imprescindibles per al poble i hem de tenir gent que vagi treballant perquè funcioni la màquina econòmica". Les obres començaran amb tota probabilitat després de l'estiu. A pesar de la decisió del consistori, l'alcalde va deixar la porta oberta perquè en el transcurs del procés urbanístic els propietaris dels terrenys s'hi puguin reincorporar. En aquest sentit, Planella va recordar que un acord amb els propietaris seria molt més pràctic a l'hora de fer les obres perquè evitaria "malentesos i tràmits innecessaris".