Després de dos anys de distanciament amb el partit, el regidor del PSC al govern de Puigcerdà, Ramon Serra, ha reptat la direcció anunciant l'ingrés al moviment Reagrupament, que lidera Joan Carretero. De moment, el regidor de Governació puigcerdanenc encara es considera sota les sigles del PSC, i ha avisat que quan Reagrupament esdevingui un partit té previst afiliar-s'hi, encara que això li suposi haver de deixar la militància del PSC. Serra manté que ara per ara se sent "més pròxim" als plantejaments de Reagrupament que als del PSC. Quan arribi l'hora de la tria, analitzarà si deixa o no la plaça de regidor.

Serra ha explicat que el distanciament amb el PSC es va iniciar just després de les municipals, quan no li van respectar un pacte segons el qual entraria al Consell Comarcal. El regidor de Puigcerdà ha desvelat que des de llavors no ha aconseguit que ningú de la direcció provincial o nacional li doni cap explicació. Serra suposa que el van vetar al Consell perquè va prendre posició públicament a favor de pactar amb ERC i no pas amb CiU, tal com va acabar passant. El regidor ha argumentat que, com ell, altres membres de la llista que van presentar-se a les municipals estan descontents. Sobre la ideologia dels socialistes, Serra ha explicat que no està d'acord en la tendència actual del PSC d'adoptar sense matisos la doctrina del PSOE. En aquest sentit, Serra era defensor de les tesis federalistes de Pasqual Maragall: "hi havia molts socialistes que estàvem entusiasmats amb el projecte federalista. Creiem que Catalunya ha de tenir un estat. Això, però, se n'ha anat enlaire".

Serra ha criticat la posició del PSC davant la consulta d'Arenys de Munt i ha remarcat que "és absurd que no es deixi llibertat a tothom per dir el que pensa. Hauríem de fer com al Canadà, on es parla d'independència i no passa res". Serra ha assegurat que davant el descens dels índexs de participació a les eleccions i l'"acomodament" de la classe política, Catalunya "necessita" aquest moviment sobiranista.