La Generalitat ha desbloquejat els permisos per a les obres de la central hidroelèctrica del Pont de Bar, que es van iniciar el 2001 i estan aturades des del 2004. La comissió territorial d'Urbanisme de Lleida ha donat per bo el nou projecte perquè incorpora un nou estudi d'impacte ambiental, que obligarà els promotors, per exemple, a cobrir els murs del canal amb pedra o terra. Als punts on sigui possible es plantarà vegetació i els murs es faran amb pedra seguint el model tradicional de les terrasses que ja hi ha a la zona.

El director general d'Urbanisme de Lleida, Pere Solà, ha confirmat que el seu departament ha donat el vistiplau a la represa del projecte perquè la comunitat de regants del Rec del Solar del Palancar ha aportat un replantejament de les obres amb mesures d'integració ambiental. L'alt càrrec de la Generalitat ha recordat que les obres es van aturar perquè "no s'estaven complint les condicions de la llicència perquè es feien obres més importants del que s'havia previst". El president de la comunitat de regants del Rec del Solar del Palancar, Antoni Casanova, s'ha felicitat per la notícia i ha remarcat que el projecte permetrà reprendre el cultiu de la terra a molts veïns que hi plantaven horts i arbres fruiters. Alguns d'aquests veïns vivien de la producció agrícola i en aquests anys han hagut de buscar alternatives. Les obres es reprendran tan bon punt l'empresa constructora hi pugui enviar les màquines. En aquest sentit, Casanova ha manifestat que podrien començar el mes que ve i enllestir la feina en un termini d'uns sis mesos. De la feina que queda per executar, la major part és d'excavació de túnels, pels quals es farà passar el rec. Posteriorment, s'acabarà de fer el canal.

Raons polítiques en l'aturada

El president del Rec del Palancar, que aplega trenta-nou regants, ha considerat que les obres no tan sols es van aturar per motius mediambientals, sinó que també "hi van ajudar" les tensions polítiques entre l'anterior Govern de CiU i el del tripartit, que el va substituir a la Generalitat. Casanovas ha tret ferro a l'impacte ambiental que van causar les obres i ha assegurat que tan sols es van obrir camins per fer la plataforma del rec.