La maquinària del PSC es va activar ahir a primera hora del matí davant l'anunci del seu regidor de Puigcerdà Ramon Serra d'haver ingressat al Reagrupament de Joan Carretero i el va instar immediatament a deixar la formació i tornar l'acta de regidor.

Per bé que admet que no és un partit, el PSC considera que Reagrupament és una associació amb una ideologia política molt definida i, per tant, veu incompatible la permanència a les dues entitats. Així ho va deixar palès l'executiva de les comarques gironines, que després de parlar amb el regidor puigcerdanès va emetre un comunicat en el qual l'avisa públicament que si no atén la demanda d'abandonar el partit, iniciarà un expedient intern que podria conduir a l'expulsió.

Lluny d'acceptar les ordres del partit, Ramon Serra va reafirmar-se ahir en la seva voluntat de continuar formant part de Reagrupament i del PSC a pesar del malestar que ha causat en el partit i de mantenir l'acta a l'Ajuntament. El regidor de Governació de Puigcerdà va remarcar que mentre el moviment de Joan Carretero no sigui oficialment un partit, "ningú no em pot impedir que m'apunti a una associació".

En aquest sentit, va considerar que "el partit s'equivoca no permetent els seus militants a entrar en una associació". Serra va argumentar que, si més no, la polèmica ha estat positiva perquè li ha permès refer la comunicació amb la direcció del partit, trencada des de les eleccions municipals de fa dos anys. En aquest sentit va lamentar que s'hagi hagut d'arribar a aquesta situació perquè els dirigents del PSC s'hagin tornat a recordar d'ell. Serra va argumentar que, "després de 25 anys de militància al partit, em mereixo mantenir l'acta de regidor a l'Ajuntament". Davant la possibilitat que el PSC faci efectiva l'obertura d'un expedient d'expulsió del partit va apuntar que "espero que com a mínim em podré defensar". Serra, però, espera que abans que això succeeixi pugui trobar altres militants del PSC que, com ell, no estan contents amb el que considera una deriva espanyolista de la formació.

Després de les municipals, Serra va decantar-se per un pacte al Consell amb ERC i no pas amb CiU com va preferir el PSC.