El jutjat de la Seu d'Urgell ha decidit elevar a judici una denúncia contra la directora de la llar d'infants de Bellver acusada d'aplicar presumptament mètodes massa estrictes a l'hora de fer menjar els nens. El jutge ha qualificat de falta l'acció sobre la qual es discutirà en el judici i l'ha fixat per al dia 19 de gener.

La denúncia la van posar tres treballadores del centre per la creença que algunes pràctiques usades per la docent a l'hora d'obligar els nens a menjar es podrien considerar excessives. Després d'escoltar les denunciants, el jutge ha fixat una vista perquè la denunciada exposi la seva vesió. Les mestres que van interposar la denúncia ho van fer després d'exposar la situació a l'alcalde, Xavier Porta. Arran de la denúncia, i com a mesura preventiva, l'Ajuntament ha traslladat la directora a les dependències municipals, des d'on continua dirigint el centre sense tenir contacte ni amb els nens ni amb les mestres denunciants per evitar situacions violentes.

Fonts de la defensa han argumentat que es tracta d'un conflicte entre els criteris educatius de la directora i de les treballadores, molt més joves i més partidàries de no obligar els nens a acabar-se el menjar. Aquestes mateixes fonts han argumentat que es tracta de criteris interpretables i situacions puntuals tretes de context que es poden magnificar segons com s'expliquen i han recordat que en tot cas serà el jutge qui dicti sentència. Per a la defensa hauria d'haver estat l'Ajuntament el que solucionés la discussió sense haver d'arribar als tribunals. Des de l'acusació han preferit no fer declaracions i esperar que s'aclareixi tot en el judici.