El passat divendres, 30 d´octubre es va signar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de la Cerdanya i la Secretaria de Joventut del Departament d´Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

L´aportació total de la Generalitat de Catalunya per als anys 2009 i 2010 serà de 107.355,34 euros. Amb aquest conveni el Consell Comarcal es compromet a desenvolupar i avaluar els programes recollits al Pla Comarcal de Joventut objecte de subvenció durant el període 2009-2010.

Aquests programes es basaran en els següents criteris d´actuació:

Impulsar polítiques locals de joventut segons les necessitats de cada municipi de la comarca.

Vetllar per l´aplicació d´unes polítiques locals de joventut de qualitat en el marc del Pla Nacional de Joventut de Catalunya.

Assessorar i oferir suport tècnic als ajuntaments en polítiques de joventut.

Fomentar l´existència de plans locals de joventut, fer-ne el seguiment i la seva avaluació

Afavorir i dissenyar polítiques de joventut mancomunades a la comarca

Impulsar el treball en xarxa entre ajuntaments i consell pel que fa a polítiques de joventut

Garantir un servei d´informació juvenil a la comarca

Tanmateix, el Consell Comarcal, mitjançant aquest conveni, vetllarà pel compliment de la normativa en matèria d´educació en el lleure en les quals participin menors de 18 anys i tindrà les potestats d´execució en matèria d´instal·lacions juvenils competència de la Generalitat. Aquestes potestats suposen autoritzar, inspeccionar i sancionar les cases de colònies, albergs de joventut, granges escoles o aules de natura, campaments juvenils i en general qualsevol instal·lació juvenil dels municipis de la comarca.