Les tres docents de la llar d'infants de Bellver que han denunciat la directora pels mètodes usats a l'hora de fer menjar els nens van acudir a l'ajuntament i, posteriorment, als Mossos d'Esquadra amb l'única intenció que es posessin càmeres al centre.

Segons va explicar ahir una de les denunciants, van decidir traslladar la problemàtica al consistori per poder instal·lar aquesta càmera i, així, obtenir proves que validessin la seva versió. Segons van argumentar, doncs, no van acudir al consistori amb la intenció de posar una denúncia, però se'ls va plantejar la solució des de l'Ajuntament, i això els ha traspassat la pressió a elles. Les docents lamenten no poder exposar obertament la seva versió dels fets però, segons han puntualitzat, la seva advocada els ho ha desaconsellat.

El cas enrareix dia a dia l'ambient entre els pares del centre, que aquesta mateixa setmana han de formalitzar la renovació de la junta de l'associació de pares i mares (AMPA). Alguns pares que són a l'associació van convocar ahir a títol particular una reunió per a demà a les set del vespre. En la reunió els pares han de valorar la situació després que el jutge hagi decidit convocar un judici per faltes. La trobada no la convoca oficialment l'AMPA per evitar, precisament, que un organisme oficial prengui posició a favor de cap de les dues parts en litigi.

L'Ajuntament s'esperarà

Per la seva banda, l'Ajuntament no té previst actuar en la polèmica fins que el jutge no dicti una sentència. Així ho van exposar ahir des de la regidoria d'Educació local, que van alertar que l'administració pública no pot intervenir en una qüestió que ha estat posada en mans de la justícia. De fet, el consistori ja va informar els pares de la quarantena de nens de la llar d'infants sobre la situació quan va decidir traslladar a l'edifici consistorial la directora per tal d'evitar el contacte amb els nens i les tres denunciants. En aquest sentit, l'Ajuntament s'ha estimat més no valorar què passarà amb les tres docents denunciants si el jutge dictamina que no hi ha hagut falta per part de la directora ni, si al contrari, considera que sí que hi ha hagut una falta. D'altra banda, fonts policials coneixedores del cas han avalat l'actuació de l'Ajuntament tot avisant que en cas que no hagués buscat una veu autoritzada superior, com ho és la d'un jutge, es podria haver hagut d'enfrontar a possibles denúncies dels pares per inacció.