El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) concedirà un termini d'un mes al regidor de Governació de Puigcerdà, Ramon Serra, abans d'expulsar-lo definitivament de la formació. Des de l'executiva nacional han explicat que actualment Serra està suspès cautelarment de militància esperant que es tanqui el procés disciplinari que se li ha obert per la seva adhesió pública al moviment Reagrupament de Joan Carretero.

Aquest procés inclou un torn de defensa del mateix Serra davant la comissió de garanties del partit. Fonts de l'executiva han explicat que enviaran l'expedient a Serra perquè sàpiga de primera mà de què se l'acusa i pugui preparar la seva defensa. El procés podria incloure fins i tot una trobada amb el president del partit, Isidre Molas. El procediment intern sobre Serra, però, estaria tenint un retard, ja que tot i que des de l'executiva han afirmat que la documentació del regidor de Puigcerdà fa més d'una setmana que va sortir de Barcelona, durant les últimes hores tant el mateix Serra com l'executiva comarcal de la Cerdanya han assegurat que no han rebut res. De fet, Serra ha afirmat que "ningú no m'ha dit res i l'únic que conec de tot el procediment ho he sabut gràcies als mitjans de comunicació". Per la seva banda, el president de l'executiva del partit a la Cerdanya, Esteve Maurell, ha confirmat que a ell tampoc no li ha arribat cap comunicació que hagi de traslladar a Serra. En aquest sentit, ha considerat que segurament l'expedient encara no ha sortit de Barcelona perquè si no ell n'estaria informat.

El regidor, que es manté a l'equip de govern de Puigcerdà donant suport a ERC, ha dit que s'esperarà que algú del partit li comuniqui oficialment alguna cosa. D'altra banda, Serra ha lamentat la seva situació comparant-la amb l'alcalde, també socialista, de Santa Coloma de Gramenet, al qual el partit ha concedit la presumpció d'innocència i ha esperat a saber què diu el jutge abans d'expulsar-lo. "A mi, en canvi, m'han expulsat a la primera simplement per apuntar-me a una associació", ha lamentat el regidor. En aquest sentit, Ramon Serra ha afirmat que "el que li fa por al PSC és que surti algú que vulgui solucionar els problemes de la política" i ha conclòs que "veient com està la política es gairebé un honor que t'expulsin d'un partit".

Cal recordar que en el cas, molt probable, que la defensa de Serra no variï la intenció del partit d'expulsar-lo, el regidor no deixarà la cadira de regidor perquè l'alcalde, Joan Planella (ERC), no el considera trànsfuga.