La Cerdanya vol estar representada a l'òrgan gestor de l'hospital transfronterer i així ho ha fet saber al departament de Salut. El Consell d'Alcaldes cerdans ha aprovat enviar una carta a la consellera, Marina Geli, en la qual la instaran a replantejar-se el repartiment de càrrecs a l'òrgan oficial que dirigirà l'equipament per tal que el territori hi tingui un paper destacat.

Els alcaldes de la comarca, amb el de Puigcerdà al capdavant, no han vist bé que el Govern hagi dissenyat una direcció executiva de l'hospital amb representants dels departaments de salut de Catalunya i de l'estat francès però que, en canvi, hagi relegat les autoritats locals a un paper merament consultiu. Als alcaldes no els ha agradat gens la decisió tenint en compte, a més, les dificultats que han tingut per tirar endavant un projecte pel qual fa uns anys ningú no donava gaire credibilitat. Igualment, el descontentament dels alcaldes també ve donat pel fet que, fa uns mesos, Puigcerdà ja va impulsar una moció en la qual proposava una àmplia representació tant de la capital cerdana com de la resta de la comarca a l'òrgan dirigent de l'hospital. Salut, però, no ha fet cas de les demandes i ha dissenyat un patronat de l'Hospital íntegrament supracomarcal.

En el debat dels alcaldes també s'hi ha inclòs el paper que haurien de tenir els representants locals de l'Alta Cerdanya, que segons han explicat des del Consell Comarcal no estarien tan disposats com els de la Baixa Cerdanya per ser en el nivell executiu de l'hospital. És per això que els batlles de la Baixa Cerdanya miraran d'unificar criteris amb els seus homòlegs de la banda nord de la frontera estatal per tal que la demanda tingui més possibilitats de reeixir. Des de la Baixa Cerdanya es considera, a més, que Puigcerdà hauria de tenir un pes destacat. Els alcaldes cerdans ja es van queixar ara fa un any del primer disseny de l'òrgan gestor de l'hospital proposat pel Govern i que la mateixa Marina Geli va exposar al territori durant una visita a Puigcerdà. Durant la visita, la consellera va expressar als alcaldes i davant l'opinió pública la seva voluntat de respectar el desig del territori tot donant-li veu en la gestió del nou equipament.