Els empresaris de l'Alt Urgell i la Cerdanya tenen a la seva disposició un orientador local en tecnologies de la informació i la comunicació, un professional que els assessorarà sobre com posar al dia els seus negocis i aprofitar la potencialitat d'aquesta tecnologia. L'orientador serà Joan Giró, un expert en les TiC, que analitzarà cada empresa i li farà un diagnòstic adaptat. Si bé l'assessorament no és gratuït del tot, sí que presenta subvencions d'entre el 50% i el 75%, segons el nivell d'ajuda.

La disponibilitat d'aquest tècnic s'ha fet pública aquesta setmana a la Seu en el transcurs d'una nova jornada de treball del programa Pimestic de la Generalitat, el qual ha assessorat fins ara més de 800 empreses arreu del país. Per accedir a aquest nou assessorament, els empresaris ho poden fer des del portal d'Internet pimestic.cat o bé a través de la tramitació al telecentre de la Seu d'Urgell. Els assessoraments poden ser de tres tipus. El bàsic, adreçat a empreses no desenvolupades en les TiC; l'avançat, que s'ofereix a companyies que ja han aplicat algun tipus de mesura tecnològica i, per tant, el que necessiten és una millora; i un tercer nivell d'orientació en seguretat informàtica.

La jornada de treball va tenir la presència del president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro; del regidor d'Innovació i Noves Tecnologies de la Seu, Lluís Biosca, i d'Eduard Ramos, un expert en les noves tecnologies de la informació.