14 de novembre de 2009
14.11.2009

El bisbe imposa les creus papals de l'Orde de Sant Gregori a dos laics de la diòcesi

A la cerimònia d'imposició, feta al saló del tron del palau episcopal de la Seu d'Urgell, hi han estat presents les famílies dels guardonats

09.11.2009 | 09:21

El bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives, ha imposat el títol de Cavaller Comanador amb placa de l'Orde de Sant Gregori el Gran a l'empresari i excap de Govern d'Andorra Albert Pintat. Igualment, també ha imposat el títol de Cavaller Comanador del mateix Orde a Francesc Badia Batalla, que va ser veguer episcopal, és a dir, representant del bisbat davant l'estat andorrà. A la cerimònia d'imposició, feta al saló del tron del palau episcopal de la Seu d'Urgell, hi han estat presents les famílies dels guardonats, així com les més altes autoritats polítiques del principat d'Andorra. Les dues distincions les ha atorgat el papa Benet XVI en reconeixement de la tasca que han dut a terme aquestes dues persones. Després de saber-se la decisió del màxim responsable de l'Església catòlica, va ser el seu representant a l'Alt Urgell i també cap d'estat, Joan Enric Vives, l'encarregat de donar personalment les medalles.

Segons ha explicat el bisbat, l'"Orde Eqüestre de Sant Gregori el Gran va ser creat pel papa Gregori XVI el 1831 per honorar la memòria del papa Gregori el Gran i és una de les mes altres distincions atorgades pel Papa als fidels laics". La insígnia de l'Orde és una creu de vuit puntes amb la representació de Sant Gregori a la part posterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema