De mica en mica, i per diverses motivacions, van sorgint veus a la Cerdanya que no s'oposen al fet que la comarca quedi inclosa en la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, tal com plantegen el Consell Comarcal i Puigcerdà. Ara ha estat l'Ajuntament d'Alp el que ha declinat oposar-s'hi tot evidenciant que no hi ha una posició unànime a la comarca, per bé que aquestes veus encara no s'han fet sentir en els òrgans de representació oficials com ara el Consell Comarcal o el Consell d'Alcaldes.

L'equip de govern d'Alp, format pel PSC, ERC i Alternativa Cerdana, ha refusat barrejar el debat sobre la vegueria en una moció presentada per l'oposició de CiU en la qual es plantejava donar suport a la llei específica per a la comarca, la qual ha aprovat. L'alcalde, Cosme Ruaix (PSC), ha apuntat que, segons el seu parer, la llei de vegueries encara està "verda" i ha avançat que ell no està "ni a favor ni en contra que la Cerdanya quedi inclosa a la vegueria de l'Alt Pirineu perquè encara no sabem què suposarà". Ruaix ha considerat que l'oposició frontal del Consell i de Puigcerdà respon més a una rivalitat històrica "lògica" entre les capitals de la Cerdanya i l'Alt Urgell. Per la seva banda, la representant d'ERC al govern d'Alp, Judith Sanmartí, s'ha mostrat obertament a favor de la vegueria perquè "permetrà reorganitzar l'actual partició provincial". Sanmartí, que és membre de l'executiva nacional d'ERC, també ha admès que és partidària de les vegueries per "fidelitat" al meu partit i al grup parlamentari. La representant d'ERC ha lamentat que des del Consell i Puigcerdà es doni per fet que tota la comarca està en contra de la nova divisió territorial i ha apuntat que, en tot cas, caldria fer una consulta als pobles per comprovar-ho.

La moció presentada per la CiU de Salvador Rigola es va aprovar amb l'objectiu que es torni a presentar la llei de la Cerdanya al Parlament.