El Grup de Recerca de la Cerdanya ha convocat el primer Certamen Internacional de Curtmetratges de la Cerdanya, una convocatòria que neix amb la finalitat de "promocionar el material audiovisual dels joves realitzadors", segons han explicat des de l'entitat.

El certamen se celebrarà entre el 27 de març i el 3 d'abril, coincidint amb Setmana Santa, quan a la comarca es viu una de les puntes turístiques de l'any. Les projeccions es faran en diversos municipis de la comarca, segons han explicat des del Grup de Recerca.

Al concurs hi poden participar joves fins a 35 anys, que hauran de presentar originals amb una durada màxima de vint minuts. El jurat farà una primera selecció de 15 curtmetratges, dels quals n'escollirà tres de finalistes.

Tots els que hi vulguin participar tenen temps fins al dia 12 de febrer per presentar les seves creacions al Museu Cerdà, en un sobre tancat amb les dades personals i de l'obra. El jurat atorgarà cinc premis, que designaran el millor curtmetratge, el millor en català, el millor valorat pel públic, el millor actor i la millor actriu. Aquests guardons rebran de premi, respectivament, 700, 500, 300, 200 i 200 euros i un trofeu.