La secció local d'ERC de la Cerdanya ha iniciat una nova etapa escollint una nova executiva i començant a marcar diferències amb Reagrupament, amb qui havia mantingut una certa cohabitació en els últims mesos. Tant és així que el nou president d'ERC és el que havia estat coordinador dels reagrupats cerdans, Isidre Costa, el qual ha remarcat que el partit comença "un procés de treball i transformació de la comarca amb l'objectiu d'unificar i sumar esforços". La nova executiva, a més, incorpora alcaldes que s'havien mostrat crítics amb l'organització interna d'ERC.

La cohabitació amb Reagrupament que han mantingut i, en alguns casos proclamat públicament, militants i càrrecs electes d'ERC no agradava gens a la direcció del partit. No obstant això, l'executiva nacional ha optat per deixar passar el temps i observar l'esdevenir de la formació de Carretero alhora que, des del territori, fomentava els contactes amb els càrrecs discordants. Tant és així que en les últimes setmanes càrrecs que s'havien postulat obertament amb Reagrupament s'han acostat a la direcció nacional participant en les reunions oficials. En aquest sentit, un dinar recent a la comarca amb el president del partit, Joan Puigcercós, va acabar de consolidar la unió i el rellançament amb un dinar a la Cerdanya. Arran d'aquest dinar es va constituir la nova executiva, en la qual hi ha l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, i el de Llívia, Josep Pous. La repetida presència del conseller de Governació, Jordi Ausàs, en municipis de la comarca governats per ERC denota també l'acostament.

La nova executiva comarcal del partit la formen, doncs, Isidre Costa com a president; Antoni Sánchez, com a vicepresident; Antoni Llord, com a secretari d'organització; Àngel Carreras, com a secretari d'imatge i comunicació; Josep Esther, com a secretari de finances; Anna Laborda, com a secretària de la dona; Joan Planella, com a secretari parlamentari; Josep Pous, com a portaveu al Consell Comarcal; Isidre Irla, com a secretari d'acció social; Josep Cristòfol, com a secretari de campanyes; i Joan Capdevila, com a secretari de política municipal.